منتدي درة التوحيد
اهلا بك زائرنا يسعدنا تسجيلك معنا فلا تحرمنا تلك السعادة
منتدي درة التوحيد

للنساء فقط
 
الرئيسيةالتسجيلدخول

بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» الفصل الاول من قصة على مبارك للصف السادس الابتدائى
الأربعاء مايو 14, 2014 5:41 pm من طرف أم عائشه وحفصة

»  اكسسوارات لاب توب رووووووعة
الخميس أبريل 17, 2014 10:59 am من طرف عبيرورد

» شرح تفعيل انترنت داونلود مانجر Internet Download Manager بدون كراك او باتش
الخميس فبراير 20, 2014 12:21 pm من طرف القلب الحنون

» حملة أيقظني فجراً إلى من ينام عن صلاة الفجر
الثلاثاء فبراير 18, 2014 4:05 pm من طرف القلب الحنون

» اولى حلقات برنامج تعشب شاى
الثلاثاء فبراير 11, 2014 6:05 am من طرف خديجه

»  مصحف الصحابة في القراءات العشر المتواترة من طريق الشاطبية والدرة (ملون)
الثلاثاء يناير 28, 2014 2:08 pm من طرف memo

»  ما هي الأطعمة التي تزيد حليب الأم؟
الجمعة يناير 24, 2014 2:37 pm من طرف عبيرورد

» مكياج عيون للسهرت
الجمعة يناير 24, 2014 12:16 pm من طرف عبيرورد

»  قصة اختراع أكياس الشاي
الجمعة يناير 24, 2014 12:07 pm من طرف اسلامي حياتي

» مكونات كريمات العناية بالبشره
الجمعة يناير 24, 2014 12:04 pm من طرف القلب الحنون


شاطر | 
 

 الفطير المصرى المحشى!!!!! بالصور.

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
شموخ أمل
مشرفة مطبخ الدرة
مشرفة مطبخ الدرة
avatar

عدد المساهمات : 719
عدد مشاركات العضوة : 1497
السٌّمعَة : 15
تاريخ التسجيل : 21/05/2010

مُساهمةموضوع: الفطير المصرى المحشى!!!!! بالصور.   الأربعاء مايو 26, 2010 2:07 pm


[size=25]بسم الله الرحمن الرحيم




الفطير المصرى المحشى زى بتاع الفطاطرى بالصور
المقادير:
3/4 3 كوب دقيق(تلت اكواب وتلاته ارباع)


2 الا ربع كوب ماء

ملعقه صغيره ملح
الطريقة:

اهم شىء فى هذه العجينه هو طريقه عجنها او بمعنى اخر مده العجن فهى تحتاج حوالى ربع ساعه بالعجانه او 45 دقيقه باليد ماتستغربوش فعلا تحتاج هذا الوقت ونا بصراحه عجنتها بايدى كنت اعجن شويه واريح شويه اهم حاجه العجينه علشان نتاكد انها اتعجنت كويس لازم لما نشدها تكون ناعمه وتنشد معانا مثل اللبانه(العلكه)يعنى تكون مطاطيه كما فى الصوره

شوفوا بتتشد ازاى من غير ما تتقطع



هنا تكون العجينة جاهزه نقوم بتقطيعا حوالى خمس قطع ونكورها ونضعها فى طبق مدهون بالزيت ونمسح عليها بالزيت ايضا ونتركها ترتاح حوالى ربع ساعه.



نبدا فى تحضير الحشوه وده اختيارى انا استخدمت لحمه مفرومه معصجه وللوجه استخدمت جبن رومى مبشور-زيتون-فلفل-طماطم-بيض



بعد ذلك نفردها بالنشابه ويكون السطح مدهون بزيت ونحاول على قد ما نقدر نجعلها رقيقه



نضيف الحشوه ونبدا بتغطيتها






وبعد ذلك ننقلها فى صينيه وندخلها فرن حامى حوالى سبع دقائق لكل وجه
وبعدين نخرجها ونضع عليها بيضه وفلفل اخضر وطماطم وزيتون وجبنه مبشوره هكذا

ماتبرد قونفتح عليها الشوايه من فوق حوالى خمس دقائق فقط وانتبهى الا تحترق
وبعد قطعيها ورصيها فى طبق التقديم



ودى حشيتها مربى وقشطه ومكسرات وزينتها بالسكر البودره

منقول
يا رب تكون عجبتكم الفطيرة.
مستنية ردودكم.

[/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسلامي حياتي
مديرة المنتدى
مديرة المنتدى


عدد المساهمات : 796
عدد مشاركات العضوة : 1469
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 21/02/2010
الموقع : مديرة الادارة

مُساهمةموضوع: رد: الفطير المصرى المحشى!!!!! بالصور.   الأحد مايو 30, 2010 12:45 pm

روعه

جزاك الله خير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://dorrteltawhed.turtleforum.net
سـمـيـه
مشرفة اقسام الابتكارات الفنيه والمشغولات اليدويه
مشرفة اقسام الابتكارات الفنيه والمشغولات اليدويه
avatar

عدد المساهمات : 312
عدد مشاركات العضوة : 543
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 04/03/2010
الموقع : مشرفة اقسام الابتكارات الفنيه والمشغولات اليدويه

مُساهمةموضوع: رد: الفطير المصرى المحشى!!!!! بالصور.   الأحد يونيو 06, 2010 9:41 am

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زهرة الهلال

avatar

عدد المساهمات : 245
عدد مشاركات العضوة : 425
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 18/03/2010

مُساهمةموضوع: رد: الفطير المصرى المحشى!!!!! بالصور.   الثلاثاء يونيو 08, 2010 1:58 pm

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بسمة امل

avatar

عدد المساهمات : 439
عدد مشاركات العضوة : 587
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 19/05/2010

مُساهمةموضوع: رد: الفطير المصرى المحشى!!!!! بالصور.   الثلاثاء يونيو 08, 2010 3:19 pm

يعطيك العافيه

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الفطير المصرى المحشى!!!!! بالصور.
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي درة التوحيد :: مطبخ الدرة :: معجنات وسندويتشات-
انتقل الى: