منتدي درة التوحيد
اهلا بك زائرنا يسعدنا تسجيلك معنا فلا تحرمنا تلك السعادة
منتدي درة التوحيد

للنساء فقط
 
الرئيسيةالتسجيلدخول

بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» الفصل الاول من قصة على مبارك للصف السادس الابتدائى
الأربعاء مايو 14, 2014 5:41 pm من طرف أم عائشه وحفصة

»  اكسسوارات لاب توب رووووووعة
الخميس أبريل 17, 2014 10:59 am من طرف عبيرورد

» شرح تفعيل انترنت داونلود مانجر Internet Download Manager بدون كراك او باتش
الخميس فبراير 20, 2014 12:21 pm من طرف القلب الحنون

» حملة أيقظني فجراً إلى من ينام عن صلاة الفجر
الثلاثاء فبراير 18, 2014 4:05 pm من طرف القلب الحنون

» اولى حلقات برنامج تعشب شاى
الثلاثاء فبراير 11, 2014 6:05 am من طرف خديجه

»  مصحف الصحابة في القراءات العشر المتواترة من طريق الشاطبية والدرة (ملون)
الثلاثاء يناير 28, 2014 2:08 pm من طرف memo

»  ما هي الأطعمة التي تزيد حليب الأم؟
الجمعة يناير 24, 2014 2:37 pm من طرف عبيرورد

» مكياج عيون للسهرت
الجمعة يناير 24, 2014 12:16 pm من طرف عبيرورد

»  قصة اختراع أكياس الشاي
الجمعة يناير 24, 2014 12:07 pm من طرف اسلامي حياتي

» مكونات كريمات العناية بالبشره
الجمعة يناير 24, 2014 12:04 pm من طرف القلب الحنون


شاطر | 
 

  خبز البابكا

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
شموخ أمل
مشرفة مطبخ الدرة
مشرفة مطبخ الدرة
avatar

عدد المساهمات : 719
عدد مشاركات العضوة : 1497
السٌّمعَة : 15
تاريخ التسجيل : 21/05/2010

مُساهمةموضوع: خبز البابكا    الجمعة أكتوبر 01, 2010 1:50 pm

خبز الحلاوة و الشكولاتة


هو نوع من المخبوزات الغربية
ولا يحتوى عادة على الحلاوة الطحينية
ولكن أحد عشاق الخبز و هو من اصل
غربىاضاف الحلاوة الطحينية كلمحة عربية للوصفة
الإسم الأصلى لهذا الخبز
البابكا







الكمية تنتج رغيفين فى حجم التوست الكبير
المقادير

6 اكواب دقيق 2 باكتة خميرة فورية 3/4 كوب سكر 3 بيض فى درجة حرارة الغرفة 1 1/3 كوب حليب دافىء 1/2 معلقة ملح 14 معلقة زبدة فى درجة حرارة الغرفة


فانيليا
بشر ليمونة



للتزين

بيضة مخفوقة


للحشو


1/2 كجم حلاوة طحينية مكسرة قطع
1/2 كجم شكولاتة مبشورة
1/2 كوب زبيب
كوب مكسرات محمصة تحميص خفيف (عشان تكون صحية)
يفضل عين جمل و ممكن اى حاجة حتى لو سودانى
و ممكن خليط


رشة قرفة (اختيارى لمحبى القرفة)




ممكن تقسمى الكمية بالنصف لو حبيتى عشان تعملى رغيف واحد

الطريقة





امزجى كل مكونات العجينة
اعجنيها كويس
حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس اوييي بالسوليفان و سبيها فى التلاجة لمدة 5 او 6 ساعات


قسمى العجينة بعد كده لقسمين (رغيفين)


افردى النصفين بالنشابة
و افردى الحشوة بالتساوى على كل نصف






لفى كل نصف كأنه سويس رول


بالسكينة قطعى في كل رول تقطيع عرضى بدون ماتنزلى لآخر الرغيف يعنى كأنك بتقطعى سويس رول من غي ما تفصليه خالص عن الرول


شيلى كل رول و حطيه فى قالب توست مبطن بورق زبدة


غطيهم بفوطة نظيفة و حطيهم يخمروا فى مكان دافىء لمدة 45 دقيقة


سخنى الفرن
ادهنى وجه الرغيفين بالبيضة المخفوقة


حطى القوالب تتخبز لمدة 45 دقيقة


طلعيها بعد كده تبرد على رف سلك


ملحوظة :
ممكن تحتفظى بأحد القوالب فى الفريزر لحين الإستخدام


سخنى القطعة اللى حاتقدميها مغطاة بفويل قبل التقديم


تقدم دافئة و ليس ساخنة









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسلامي حياتي
مديرة المنتدى
مديرة المنتدى


عدد المساهمات : 796
عدد مشاركات العضوة : 1469
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 21/02/2010
الموقع : مديرة الادارة

مُساهمةموضوع: رد: خبز البابكا    الأربعاء مارس 30, 2011 4:27 pm

حلوين جــــــــــــــــداذوق راقى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://dorrteltawhed.turtleforum.net
 
خبز البابكا
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي درة التوحيد :: مطبخ الدرة :: معجنات وسندويتشات-
انتقل الى: