منتدي درة التوحيد
اهلا بك زائرنا يسعدنا تسجيلك معنا فلا تحرمنا تلك السعادة
منتدي درة التوحيد

للنساء فقط
 
الرئيسيةالتسجيلدخول

بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» الفصل الاول من قصة على مبارك للصف السادس الابتدائى
الأربعاء مايو 14, 2014 5:41 pm من طرف أم عائشه وحفصة

»  اكسسوارات لاب توب رووووووعة
الخميس أبريل 17, 2014 10:59 am من طرف عبيرورد

» شرح تفعيل انترنت داونلود مانجر Internet Download Manager بدون كراك او باتش
الخميس فبراير 20, 2014 12:21 pm من طرف القلب الحنون

» حملة أيقظني فجراً إلى من ينام عن صلاة الفجر
الثلاثاء فبراير 18, 2014 4:05 pm من طرف القلب الحنون

» اولى حلقات برنامج تعشب شاى
الثلاثاء فبراير 11, 2014 6:05 am من طرف خديجه

»  مصحف الصحابة في القراءات العشر المتواترة من طريق الشاطبية والدرة (ملون)
الثلاثاء يناير 28, 2014 2:08 pm من طرف memo

»  ما هي الأطعمة التي تزيد حليب الأم؟
الجمعة يناير 24, 2014 2:37 pm من طرف عبيرورد

» مكياج عيون للسهرت
الجمعة يناير 24, 2014 12:16 pm من طرف عبيرورد

»  قصة اختراع أكياس الشاي
الجمعة يناير 24, 2014 12:07 pm من طرف اسلامي حياتي

» مكونات كريمات العناية بالبشره
الجمعة يناير 24, 2014 12:04 pm من طرف القلب الحنون


شاطر | 
 

 اللازانيا بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ragwa

avatar

عدد المساهمات : 513
عدد مشاركات العضوة : 971
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 18/05/2010

مُساهمةموضوع: اللازانيا بالصور   الأحد سبتمبر 12, 2010 8:58 am


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكن ورحمة الله وبركاتة


المقادير :

كيس مكرونه مسلوقه ((فيونكه =Farfalle )) انا استخدمت الشكل ده لانها بتكبر في السلق


للحمه:

مقدار من اللحم المفروم ((نص كيلو))

بصله مفرومه --4 فصوص ثوم مفرومين --2ك عصير طماطم --2 م صلصه -- ملح -- فلفل
1 م ك اوريجانو = الزعتر البري = ورق الزعتر
1 م ك ريحان مجفف


للباشميل:

لتر لبن ((انا بستخدمه قليل الدسم))
6 معالق زبده
5 معالق دقيق
ملح وفلفل
2 م جبنه كريمه او كيري ((اختياريه))



الطريقه:
1___نسلق المكرونه في ماء بملح ونصفيها

2___نعصج اللحمه :
نشوح بصله مفرومه ((
انا بشوح من غير ولا نقطه زيت )) بكتفي برش نقاط من الماء
حتى تزبل البصله وبعدين اضيف الثوم وبعدين اللحمه المفرومه وبعد ما تتعصج
بضيف 2ك عصير الطماطم و2 م صلصه وملح وفلفل واوريجانو وريحان واسبها تتسبك شويه
بس ما تنشفش عايزاها بصوص سمكه متوسط

3__نعمل الباشميل خطوه خطوه :
**نسيح الزبده ونضع الدقيق



**نقلب شويه نلاحظ ان الدقيق ناعم ومش مفرول ولا متكتل لان كميه الزبده اكتر من الدقيق



**نضيف لتر اللبن والملح والفلفل ونقلب باستمرار حتى يصل للسمك المطلوب وهو
متوسط زي ماحنا شايفين ونضيف الجبنه الكريمه ونطفي لانه بعد ما يهدي هيتقل
شويه كمان



اعداد الازانيا :
**في صنيه ندهن الاول حبه باشميل ونرص عليهم طبقه من المكرونه



**نضع طبقه من اللحمه المفرومه بالصلصه



**ثم نضع طبقه من الباشميل ثم رشه جبنه موزاريلا



**نكرر العمليه حتى تنتهي بمكرونه وفوقها طبقه من الباشميل الاخيره ورشه جبنه موزاريلا اخري
وتدخل الفرن حتى تحمر تقريبا نص ساعه



**وده شكلها بعد ما خرجت



**وشوفولي بقه الطبق ده واشوف ارائكواااااااااااا خفيفه ولذيذه اويييييييييييييييي


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الرصافة
مشرفةعامة الاقسام الاسلامية
مشرفةعامة الاقسام الاسلامية


عدد المساهمات : 370
عدد مشاركات العضوة : 562
السٌّمعَة : 2
تاريخ التسجيل : 17/04/2010

مُساهمةموضوع: رد: اللازانيا بالصور   الأحد أكتوبر 03, 2010 9:38 pm

مشكوره على الطبخه اللذيذه

وان شاء الله تنحل مشكلتك مع الصور
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ragwa

avatar

عدد المساهمات : 513
عدد مشاركات العضوة : 971
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 18/05/2010

مُساهمةموضوع: رد: اللازانيا بالصور   الإثنين أكتوبر 04, 2010 6:42 am

اشكرك
جزاك الله خيرا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شموخ أمل
مشرفة مطبخ الدرة
مشرفة مطبخ الدرة
avatar

عدد المساهمات : 719
عدد مشاركات العضوة : 1497
السٌّمعَة : 15
تاريخ التسجيل : 21/05/2010

مُساهمةموضوع: رد: اللازانيا بالصور   الخميس أكتوبر 07, 2010 6:04 pm

يعطيك العافيه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اللازانيا بالصور
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي درة التوحيد :: مطبخ الدرة-
انتقل الى: